Biographies

Ελληνικά

Σωκράτης Λαμπρόπουλος M.A. / B.A.
Διευθυντής Σπουδών GLOBAL ARTS STUDIOS
Διευθύνων Σύμβουλος Πελοποννησιακού Ινστιτούτου Τεχνών
Διευθυντής Φωτογραφικής Λέσχης Κορίνθου

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος ανακαλύπτει την αγάπη του για τις τέχνες γενικότερα από πολύ μικρή ηλικία. Στην ηλικία των έξι ετών παρακολουθεί μαθήματα ζωγραφικής. Αργότερα, στα μαθητικά του χρόνια, ασχολήθηκε με το θέατρο, την μουσική και διακρίθηκε στη ζωγραφική σε διεθνή διαγωνισμό.

Από το 1995 μαθήτευσε κοντά στο γλύπτη Νίκο Στέφο, σχέδιο και χρώμα, στην Αθήνα. Το 2000 μπήκε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Middlesex University of London από το οποίο αποφοίτησε με άριστα, κοντά στους εικαστικούς Νίκο Ναυρίδη και Κατερίνα Αποστολίδου.

Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές πάνω στη σκηνογραφία, την οργάνωση καλλιτεχνικών παραγωγών και τον σχεδιασμό στο ίδιο πανεπιστήμιο, αποκτώντας το M.A. in design με άριστη βαθμολογία και διάκριση. Ταυτόχρονα παρακολούθησε για πέντε εξάμηνα, το τμήμα σκηνογραφίας της Λαλούλας Χρυσικοπούλου, στο Τμήμα Θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2003 δημιούργησε την καλλιτεχνική εταιρεία Global arts και τα πολυθεάματα 'global ballet & concert' 2003, 'Ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων' 2004 και 'Modern city' 2005-2006. Την ίδια περίοδο σκηνογράφησε το έργο 'Τι σημασία έχει να είναι κανείς σοβαρός' του Όσκαρ Ουάιλντ σε σκηνοθεσία Διομήδη Φωτιάδη 2003 στην Αθήνα.

Το 2006 ίδρυσε τα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών Global arts Studios.

Το 2007 σκηνοθέτησε το θεατρικό έργο του Άλμπερτ Καμύ “Η Παρεξήγηση” σε μετάφραση Γιάννη Θηβαίου. Το 2009 σκηνοθέτησε το χορόδραμα Romeo & Juliet σε μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ.

Από τον Φεβρουάριο του 2007- 2010 διατέλεσε τακτικό μέλος του Πνευματικού και Πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Κορινθίων.

Το 2012 ίδρυσε την Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου και το Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών.

Το 2014 συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα εκπαιδευτικά / University Teaching και απέκτησε με άριστα το Verified Certificate από το John Hopkins University. Επίσης, είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Ενώσεως Κορινθίων.

Ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος έχει δημιουργήσει εικαστικά έργα που παρουσιάστηκαν σε εκθέσεις και διαγωνισμούς στην Αθήνα, έχει εκπονήσει ερευνητικές εργασίες πάνω σε εικαστικά θέματα, θεάτρου και σκηνογραφίας και έχει συμμετάσχει σε συνέδρια από την θέση του οργανωτή και του εισηγητή.

ΛΟΡΕΝΑ ΚΙΡΚ ΓΙΑΝΝΟΥΛΙΣ

Βιογραφικό σημείωμα

Ονομάζομαι Λορένα Κιρκ Γιαννούλις. Γεννήθηκα στο Lüneburg της Γερμανίας. Είμαι παντρεμένη με Έλληνα και ζω στην Ελλάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια. Κατοικώ στα Εξαμίλια Κορινθίας.

Σπουδές

• Πτυχιούχος Ανώτερης Σχολής Εμπορίου του Lüneburg Γερμανίας (1974)
• Πτυχιούχος Τμήματος Υποκριτικής και φωνητικής στην θεατρική σχολή Hildburg Frese στο Αμβούργο Γερμανίας (1977-1980)
• Πτυχιούχος τμήματος Ζωγραφικής-Εικαστικών Τεχνών της Σχολής Global Arts Studios, Κόρινθος (2007-2011)
• Πτυχιούχος τμήματος Εικονογράφησης της Σχολής Global Arts Studios, Κόρινθος (2011-2012)

Σεμινάρια

• Παρακολούθηση τρίμηνου σεμιναρίου Ζωγραφικής, που διοργανώθηκε από την Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης Κορινθίας (2006)
• Παρακολούθηση ετήσιου σεμιναρίου Φωτογραφίας με θέμα: Urban & Street Photography -Photography and Advanced Photography, στα Global Arts Studios(2012). Εισηγητής Αναστάσης Πρωτοπαπάς Β.Α./M.A.

Εκθέσεις

Ομαδικές εκθέσεις Εικαστικών

• Πνευματικό κέντρο Δήμου Κορίνθιων (2007)
• Αλεξάνδρειο Συνεδριακό κέντρο Λουτρακίου (2009)
• ArTree Project Loutraki Palace (2010)
• Γκαλερί Gretl England, Αρχαία Κόρινθος (2010)
• Γκαλερί Gretl England σε συνεργασία με το Λυσίππειο Πνευματικό Κέντρο Κορίνθου (2011)
• Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου, σε συνεργασία με την Σχολή Global Arts Studios (2011)
• Έκθεση με την ομάδα RESTART, Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου (2012)
• Έκθεση φωτογραφίας με θέμα τον κινηματογράφο σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κόρινθος PFIFF, Αλεξάνδρειο Συνεδριακό κέντρο Λουτρακίου (2012)
• Έκθεση στον πολιτιστικό χώρο Σπίτι της Αλουστίνης, Κόρινθος (2013)
• Έκθεση Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας με Θέμα Ευρήματα από τις ανασκαφές στην παλαιοχριστιανική Βασιλική του Άγιου Λεωνίδη στο Αρχαίο Λιμάνι Λεχαίου, Λυσίππειο Πνευματικό Κέντρο Κορίνθου (2013)
• Έκθεση Καλλιτεχνικής φωτογραφίας Corinth Exposed Part I, Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου (2015)
• Έκθεση Καλλιτεχνικής φωτογραφίας Corinth Exposed Part ΙΙ, Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου (2017)
• Έκθεση Καλλιτεχνικής φωτογραφίας Φωτομετρία Φεστιβάλ Ιωαννίνων, Ελλάδα (2017)
• Έκθεση Καλλιτεχνικής φωτογραφίας EXPRESSIONS, σε συνεργασία με την πολιτιστική ομάδα Μέλισσες, Σούλι, Δήμος Σικυωνίων, Ελλάδα (2017)

Ατομική Έκθεση

Παρουσίαση του έργου μου Γιγαντομαχία, μιας εναλλακτικής εικαστικής πρότασης της πάλης των αντιθέσεων Φωτός-Σκιάς, στην Γκαλερί Φίλοι των Τεχνών, Κόρινθος (2014)

Λοιπές συνεργασίες-συμμετοχές σε καλλιτεχνικά δρώμενα

1970-74 και 1980-1982

• Δημοτικό Θέατρο Lüneburg-Γερμανία
• Θεατρικές παραστάσεις Μήδεια-Ευριπίδη, Dreigroschenoper Berthold Brecht, Hannover Γερμανία
• Διαφορετικές Workshops
• Θέατρο δρόμου
• Θέατρο γκρουπ Pit Jansen, Γερμανία

2008-2017

• Συμμετοχή σε ποιητικό Διαγωνισμό του Σωματείου Λόγου και Τέχνης ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ, με συγγραφή παιδικού παραμυθιού, Κόρινθος (2007)
• Συμμετοχή σε διαγωνισμό Εικονογράφησης, Αθήνα (2012)
• Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορίνθου (2008, 2011, 2012, 2013)
• Φωτογράφηση για το Φεστιβάλ New Talent Festival Athens, Nicosia-Corinth-Loutraki
• Σχεδίαση της αφίσας του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορίνθου (2013)
• Συνεργασία με τον σκηνοθέτη Θεόδωρο Μαραγκό στην τελευταία ταινία του (2014)
• Μέλος του Corinthian Photography Club από το 2013.

Κότσαλου Βενετία, M.A. / B.A.
Αλμυρή Κορινθίας, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Βιογραφικό σημείωμα

Η Κότσαλου Βενετία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Βέροια. Σπούδασε και εργάστηκε στην Αθήνα. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ζει με τον σύζυγό της στην Αλμυρή Κορινθίας.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών της Αθήνας, το έτος 1992.
Αποφοίτησε από την Σχολή Φωτογραφίας του Πειραΐκού Συνδέσμου, το έτος 1999.
Αποφοίτησε το 2009 από το τριετές Τμήμα “Fine Arts" της Σχολής Global Arts Studios, στην Κόρινθο.
Το έτος 2011 ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Πολιτιστική Διαχείριση», του Τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού, του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών της Αθήνας.

Παράλληλα, παρακολούθησε επιμορφωτικά προγράμματα σε τομείς της τέχνης, όπως: Σχέδιο κοσμήματος, Κεραμική, Θεατρική Παιδεία, Εικονογράφηση, σε διαφορους φορείς.

Επίσης, παρακολούθησε επιμορφωτικά προγράμματα σε θέματα Marketing και Merchandising στην Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων, καθώς και το πρόγραμμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Έχει εργαστεί στους τομείς Γραμματειακής υποστήριξης, Merchandising και Marketing, σε διάφορες εταιρείες έως το έτος 2003. Διετέλεσε υπεύθυνη Κοινωνιολόγος του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι", του Δήμου Σαρωνικού Κορινθίας, από το 2004 έως το 2009. Σήμερα εργάζεται στον Δήμο Κορινθίων ως διοικητική υπάλληλος και συνεργάζεται με την Σχολή Global Arts Studios, στα Παιδικά τμήματα εικαστικών.

Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις Φωτογραφίας, Εικαστικού κοσμήματος, Κεραμικής και Εικαστικών σε πολιτιστικούς χώρους σε Αθήνα, Βέροια, Λουτράκι και Κόρινθο, καθώς και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορίνθου, "Γέφυρες", τα έτη 2008, 2011, 2013.

Έχει διατελέσει υπεύθυνη Πολιτιστικών στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σαρωνικού, κατά τα έτη 2003- 2005, με αντικείμενο την οργάνωση Τμημάτων Εκπαίδευσης Ενηλίκων, ημερίδων, εκδηλώσεων.

Υπήρξε Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων των προγραμμάτων "Βοήθεια στο Σπίτι" του Νομού Κορινθίας, κατά τα έτη 2007 και 2008.

Συμμετείχε στην παραγωγή της μικρού μήκους ταινίας, με τίτλο "Μονάδα", μαζί με τις κ.κ. Αμέρισσα Μπάστα, Δέσποινα Γερασιμίδου, Άννα Παντελή, Άννα Γεωργούλη και Νικολέττα Σαλιαγκοπούλου, φοιτητριών του Π.Μ.Σ. "Πολιτιστική Διαχείριση" του Παντείου Πανεπιστημίου, που τιμήθηκε με ειδική διάκριση στο 3ο Νεανικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας / artfools video festival 2011.

Τον Φεβρουάριο του 2012 και ως αποτέλεσμα της έρευνας που διεξήγαγε για την εκπόνηση της Διπλωματικής εργασίας με θέμα "Κόρινθος: ταυτότητα πόλης και παράμετροι σύγχρονου branding. Απόψεις και οράματα", του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Πολιτιστική Διαχείριση" του Παντείου Πανεπιστημίου, υπέβαλε προς τον Δήμο Κορινθίων ολοκληρωμένη πρόταση για την προώθηση της επωνυμίας της πόλης.

Επικοινωνεί στην Αγγλική και Γαλλική γλώσσα και διδάσκεται την Ρωσική.

English

Socrates Lambropoulos M.A. / B.A.
Director of Studies GLOBAL ARTS STUDIOS
Managing Director of the Peloponnesian Institute of Arts
Director of the Corinthian Photographic Club

Curriculum vitae

Socrates Lambropoulos discovers his love for the arts in general, from a very young age. At age of six he attends painting lessons. Later, in his school years, he dealt with theater, music and distinguished himself in painting in an international competition.

Since 1995 he was taught drawing and painting in Athens, by sculptor Nikos Stefos. In 2000 he entered the Fine Arts School of Middlesex University of London. He graduated in fine arts, close to the visual artists Nikos Navrides and Katerina Apostolidou.

He continued his Postgraduate studies on stage design, organization of artistic productions and design at the same University by acquiring M.A. in design with excellent score and distinction. At the same time, he attended the Stage Design department of Laloula Chrysikopoulou for five semesters in the Department of Theater Studies of the University of Athens.

In 2003 he created the artistic company Global arts and the 'global ballet & concert' 2003, 'History of the Olympic Games' 2004 and 'Modern city' 2005-2006. At the same time, he directed the project "What Does It Mean To Be A Serious One" by Oscar Wilde, directed by Diomidis Fotiadis, 2003 in Athens.

In 2006 he founded the Global Arts Studios. In 2007 he directed the Albert Kamy's play "The misunderstanding”, in Yannis Thebaios' interpretation. In 2009 he directed the "Romeo & Juliet dance drama” in Sergei Prokofiev's music. Since February 2007 he has been a regular member of the Cultural and Cultural Center of the Municipality of Corinth.

In 2012 he founded the Corinthian Photography Club and the Peloponnesian Institute of the Arts.

In 2014 he continued his postgraduate studies in University Teaching and earned the Verified Certificate by John Hopkins University.

He is also a member of the Board of Directors of the Union of Corinthians.

Socrates Lambropoulos has created visual arts presented in exhibitions and competitions in Athens, has conducted research on visual arts, theater and stage design and has participated in conferences from the position of the organizer and the rapporteur.

Lorena Kirk Giannoulis

Curriculum vitae

My name is Lorena Kirk Giannoulis. I was born in Lüneburg, Germany. I am married to Greek and I live in Greece for the last thirty years. I live in Examilia, Corinthia.

Studies
Graduate of the Higher School of Commerce of Lüneburg, Germany (1974).
Graduate of the Department of Speech and Voice at the Hildburg Frese Theatrical School in Hamburg, Germany (1977-1980).
Graduate of Painting-Visual Arts Department of Global Arts Studios, Corinth (2007-2011).
Graduate of the Illustration Department of the Global Arts Studios, Corinth (2011-2012).

Seminars
Three-month's Painting Seminar, organized by the NELE, Prefecture of Corinth (2006)
Annual seminar on Urban & Street Photography and Advanced Photography at Global Arts Studios (2012).Teacher Anastasis Protopapas, BA / MA in Photography.

Exhibitions
Group Exhibitions of Visual Arts:
Cultural Center of the Municipality of Corinth (2007)
Alexandrio Conference Center of Loutraki (2009)
ArTree Project Loutraki Palace (2010)
Gretl England Gallery, Ancient Corinth (2010)
Gretl England Gallery in collaboration with the Lysippion Cultural Center of Corinth (2011)
Corinth Municipal Art Gallery, in collaboration with the Global Arts Studios (2011)
Exhibition with the group RESTART, Municipal Theater of Corinth (2012)
Photographic exhibition on cinema in collaboration with the Corinth International Film Festival PFIFF, Alexandrio Conference Center of Loutraki (2012)
Exhibition in the Alustini's House art space, Corinth (2013)
Exhibition of Artistic Photography with findings from excavations in the early Christian basilica of Agios Leonidis at the Ancient Port of Lechaio, Lysippion Cultural Center of Corinth (2013)
Corinth Exposed Part I Art Exhibition, Corinth Municipal Art Gallery (2015)
Corinth Exposed Part II Art Exhibition, Corinth Municipal Art Gallery (2017)
Exhibition of Artistic Photography "Photometry Festival" of Ioannina, Greece (2017)
Expressions Fine Art Exhibition, in collaboration with the Melissa cultural group, Souli, Municipality of Sikyon, Greece (2017)

Solo Exhibition: Presentation of my art work Gigantomachy, an alternative artistic proposition of the struggle of the Contrasts of Light-Shadow, in the Friends of Arts Gallery, Corinth (2014)

Other collaborations-participation in artistic events:

1970-74 and 1980-1982

Municipal Theater Lüneburg-Germany
Theatrical performances Medea-Euripides, Dreigroschenoper Berthold Brecht, Hannover Germany
Different Workshops
Street Theater
Theater group Pit Jansen, Germany

2008-2017

Participation in a poetic Competition of the Speech and Art Association ALKYONIDES, with the writing of a child's fairy tale, Corinth (2007)
Participation in an Illustration Competition, Athens (2012)
Participation in the Corinth Film Festival (2008, 2011, 2012, 2013)
Photographing for the New Talent Festival Athens, Nicosia-Corinth-Loutraki
Designing the Poster of the International Corinth Film Festival (2013)
Collaboration with the director Theodoros Marangos in his latest film (2014)
Member of the Corinthian Photography Club from 2013.

Kotsalou Venetia M.A. / B.A.
Almyri Korinthias, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Curriculum vitae

Kotsalou Venetia was born and raised in Veria. She studied and worked in Athens. For the past fifteen years she has lived with her husband in Almyri, Corinthia.

She graduated from the Department of Sociology of the Panteion University of Social and Political Sciences of Athens in 1992. She graduated from the School of Photography of the Piraeus Association in 1999.
She graduated in 2009 from the three-year Fine Arts Department of the Global Arts Studios School in Corinth.
During the year 2011 she completed the Postgraduate Studies' Program "Cultural Management" of the Department of Media and Culture Communication, Panteion University of Social and Political Sciences of Athens.

At the same time, she attended training programs in the fields of art such as: Jewelry Design, Ceramics, Theatrical Education, Illustration, in various institutions in Athens and Corinth. She also attended Marketing and Merchandising training programs at the Hellenic Management Company, as well as the Environmental Management Program at the University of Piraeus.

She has worked in the areas of Secretarial Support, Merchandising and Marketing in various companies until 2003. He has been a responsible Sociologist of the "Assistance at Home" program, of the Municipality of Saronikos in Corinthia, from 2004 to 2009. Today he works in the Municipality of Corinth as a civil servant and collaborates with the Global Arts Studios School at the Children's Art Section.

She has participated in group exhibitions of Photography, Art Jewelry, Ceramics and Visual Arts in cultural venues in Athens, Veria, Loutraki and Corinth, and at the Corinth International Film Festival, "Bridges", in the years 2008, 2011, 2013.

She has been responsible for Cultural Affairs at the Cultural Center of the Municipality of Saronikos, in the years 2003-2005, on the organization of Adult Education Departments, meetings, events.

She was President of the Workers' Association of the "Assistance at Home" programs of the Prefecture of Corinth, in the years 2007 and 2008.

She participated in the production of the short film entitled "Unit", along with Msrs. Amerissa Basta, Despina Gerasimidou, Anna Panteli, Anna Georgouli and Nikoletta Saliagopoulou, students of the Postgraduate Studies' Program "Cultural Management" of the Panteion University, awarded with a special distinction at the 3rd Youth Festival of short films Larissa / artfools video festival 2011.

In February 2012, and as a result of the research conducted for the Diploma thesis entitled "Corinth: City Identity and Modern Branding Parameters. Views and Visions" of the "Cultural Management" Program of the Panteion University, she submitted to the Municipality of Corinth an integrated proposal for the promotion of the city's branding.

She speaks English and French and she's also learning Russian.

Deutsch

Sokratis Lampropoulos Magister Artium M.A / B.A
Direktor des GLOBAL ARTS STUDIOS
Leiter des Peloponnesischen Institut of Art
Direktor des Corinthian Photographic Club.

Sokratis Lampropoulos entdeckte seine Leidenschaft zur Kunst in sehr jungen Jahren. Schon im Alter von sechs Jahren bekam er Unterricht im Malen. Später in seiner Schulzeit beschäftigt er sich hauptsächlich mit dem Theater und mit der Musik. In einem internationalen Wettbewerb für Malerei wurde er preisgekrönt. 1995 wurde er durch den Bildhauer Nikos Stefos in Zeichnung und Malerei unterrichtet. Im Jahr 2000 machte er ein Studium an der Kunstschule von Middlesex University of London, die er mit besonderer Auszeichnung abschloss. Seine Lehrer waren der Künstler, Nikos Navridis und die Künstlerin Katerina Apostolidou. Er setzte sein Studium in Szenografie, der Organisation von künstlerischen Produktionen und Design an der gleichen Universität fort und erwarb sein Magister Artium (M.A.) mit bester Punktzahl und Auszeichnung. Gleichzeitig besuchte er fünf Semester am Institut für Theater von Athen, Abteilung Szenografie, unter der Leitung von Laloulas Chrysikopoulou. Im Jahr 2003 gründete er das künstlerische Unternehmen Global Art, mit der vielseitigen, spektakulären Schau Globales Ballett & Konzert‘ 2003 ‚Geschichte der Olympischen Spiele‘ 2004 ‚Moderne Stadt‘ 2005-2006. Zugleich entwirft er in diesem Jahr in Athen das Bühnenbild für das Projekt „Ernst sein ist alles“ (The Importance of Being Earnest) von Oscar Wilde, unter der Regie von Diomidis Fotiadis. 2006 gründete er die Global Arts Studios. 2007 inszeniert er das Stück „Das Missverständnis“ von Albert Camus, nach der Übersetzung des Yannis Thebaiou. 2009 übernimmt er die Regie für das Musikdrama Romeo & Julia nach der Musik von Sergei Prokofjew. Seit Februar 2007 ist er konstantes Mitglied des Kulturzentrums der Stadt Korinth. 2012 gründete er den Corinthian Photography Club und das Peloponnesische Institut of Arts. Im Jahr 2014 setzte er sein Studium mit Thema Pädagogik und Hochschulbildung für Lehrpersonen fort und erhielt dafür von der John-Hopkins-Universität das Verifizierte Zertifikat mit der höchsten Auszeichnung. Ebenfalls ist er ein Vorstandsmitglied der Korporation von Korinth. Sokratis Lampropoulos hat seine Werke in Ausstellungen und Wettbewerben in Athen präsentiert. Er hat Forschungen in künstlerischen Fragen von Theater- und Bühnendesign durchgeführt und hat in Konferenzen in der Position als Veranstalter und Berichterstatter teilgenommen.

Lorena Kirk-Giannoulis

Ich heiße Lorena Kirk-Giannoulis. Geboren bin ich in Lüneburg-Deutschland. Habe die deutsche Staatsangehörigkeit. Bin verheiratet mit einem Griechen und lebe die letzten 38 Jahre in Examilia-Korinth-Griechenland.

Bildung:
• Absolvent der Höheren Handelsschule Lüneburg, Deutschland (1974-77)
• Absolvent der Schauspielschule Hildburg Frese , Hamburg-Deutschland(1977-1980)
• Absolvent für Malerei und Kunst am GLOBAL ARTS STUDIOS, Korinth (2007-2011)
• Absolvent für Illustration am GLOBAL ARTS STUDIOS, Korinth (2011-2012)

SEMINARE:
• Teilnahme am dreimonatigem Seminar Malerei , Organisation NELE , Korinth. (2006)
• Teilnahme am einjährigen Fotoseminar mit Thema: Urban&Street Photography and Advanced Photography, am GLOBAL ARTS STUDIOS (2012), Referent Anastasis Protopapas B.A./M.A.

AUSSTELLUNGEN
Gruppenausstellungen Bildender Künste
• Kulturzentrum der Stadt Korinth(2007)
• Kongresszentrum Alexander, Loutraki (2009)
• ArTree Projekt , Loutraki Palace (2010)
• Gallery Gretl England, Alt –Korinth(2010)
• Gallery Gretl England in Zusammenarbeit mit dem Kulturzentrum Lysipeio-Korinth(2011)
• National Gallery Korinth, in Zusammenarbeit mit den GLOBAL ARTS STUDIOS (2011)
• Ausstellung mit der Gruppe RESTART, Stadttheater Korinth (2012)
• Fotoausstellung mit Thema Kino in Zusammenarbeit mit dem Internationalen Filmfestival Korinth PFIFF, Kongresszentrum Alexander, Loutraki (2012)
• Ausstellung im Kulturraum DAS HAUS DER ALUSTINIS, Korinth 2013
• Fotoausstellung mit Thema der Ausgrabungen der frühchristlichen Basilika Sankt Leonidas, Archäologische Stätte Alter Hafen Lexaio , Kulturzentrum Lysipeio-Korinth(2013)
• Fotoausstellung Corinth Exposed Part I, National Gallery Korinth (2015)
• Fotoausstellung Corinth Exposed Part 2, National Gallery Korinth (2017)
• Fotoausstellung Photometria Festival Ioannina-Greece (2017)
• Fotoausstellung Expressions, Gemeinde Melissa, Greece(2017)

EINZELAUSSTELLUNG
Präsentation meines Werkes DER KAMPF DER GIGANTEN, ein alternativer Vorschlag des Spiels der Gegensätze Licht und Schatten, Gallery Freunde der Kunst, Korinth (2014)

WEITERE KOOPERATIONEN – TEILNAHME AN KÜNSTLERISCHEN AKTIVITÄTEN

1980-1982

• Theateraufführungen, Medea-Euripides , Dreigroschenoper Berthold Brecht, Hannover-Deutschland
• Straßentheater
• Theatergruppe Pit Jansen, Deutschland
• Verschiedene Workshops

2008-2014

• Teilnahme mit einem Märchen an einem Schriftsteller Wettbewerb, Verein Logos und Kunst ALKYONIDES, Korinth 2007
• Teilnahme an den Internationalen Filmfestival Korinth (2008, 2011, 2012, 2013)
• Fotografie für das Festival junger Talente Athen-Nicosia-Korinth-Loutraki
• Design für das Werbeplakat des Internationalen Filmfestivals Korinth(2013)
• Zusammenarbeit mit dem Regisseur Theodor Maragko bei seinem letzten Film (2014)
• Mitglied des Corinthian Photography Club seit 2013.

Venetia Kotsalou M.A. / B.A.

Venetia Kotsalou wurde in Veria, Griechenland geboren und wuchs dort auf. Sie studierte und arbeitete in Athen. Die letzten 15 Jahre lebt sie mit ihrem Gatten in Almyrie – Korinth, Griechenland.

• 1992 absolvierte sie ihr Studium für Soziologie an der Panteion Universität in Athen.
• 1999 machte sie eine Ausbildung für Fotografie am Piräuskollegium.
• 2009 schloss sie ihr Studium an der dreijährigen Kunstabteilung der Global Arts Studios Schule in Korinth ab.
• 2011 machte sie ihr Nachdiplomstudium "Kulturmanagement" in der Sparte Medien- und Kulturkommunikation an der Panteion Universität für Sozial- und Politikwissenschaften in Athen

Zur gleichen Zeit besuchte sie Ausbildungsprogramme in den Bereichen Kunst wie: Schmuckdesign, Keramik, Theaterpädagogik, Illustration an verschiedenen Institutionen. Außerdem besuchte sie Marketing- und Merchandising-Schulungsprogramme bei der Hellenic Management Company, sowie das Umweltmanagementprogramm der Universität Piräus.

• Bis zum Jahr 2003 arbeitete sie in den Bereichen Sekretariatsunterstützung, Merchandising und Marketing für verschiedene Unternehmen.
• Von 2004 bis 2009 war sie verantwortliche Soziologin des Programms "Hilfe für zu Hause" der Gemeinde Saronic Korinth.
• Heute ist sie als führende Beamtenkraft bei der Stadt Korinth angestellt.
• Ferner nimmt sie Teil im Bereich Kunstunterricht für Kinder an der Global Arts Studios Schule in Korinth.

Sie hat teilgenommen an verschiedene Gruppenausstellungen in den Bereichen der Fotografie, Bildende Künste, Keramik sowie an Kunstausstellungen in Athen, Veria, Loutraki und Korinth, sowie am Internationalem Film Festival Bridges in den Jahren 2008, 2011, 2013.

• In den Jahren 2003-2005 war sie verantwortlich für die kulturellen Angelegenheiten im Kulturzentrum der Stadt Saronikos, mit Brennpunkt die Organisation von Erwachsenenbildungsabteilungen, Tagungen und Veranstaltungen.
• In den Jahren 2007 und 2008 war sie Vorsitzende des Verbandes der Arbeiter des Programms Hilfe für zu Hause, der Präfektur von Korinth.

Sie beteiligte sich, gemeinsam mit Amerrisa Basta, Despina Gerasimido, Anna Panteli, Anna Georgouli und Nikoletta Saliagkopoulou, alles Studentinnen des PMS , Kulturmanagement der Panteion Universität, an der Produktion des Kurzfilms "Unit", der im Jahre 2011 beim 3. Jugendfilmfestival von Larissa-artfools mit einer besonderen Auszeichnung prämiert wurde.

• Im Februar 2012 und als Ergebnis ihrer Recherche zur Vorbereitung ihrer Diplomarbeit mit dem Titel "Corinth: Die Identität einer Stadt und Aspekte moderner Marktführung", Ansichten und Visionen des Diplomprogramms Kulturmanagement der Panteion-Universität, legte sie der Stadt Korinth einen integrierten Vorschlag zur Förderung und Entwicklung des Stadtbildes vor.

Venetia Kotsalis spricht Englisch und Französisch und nimmt derzeit Unterricht in der russischen Sprache.